facebook   insta   yt color       

 

„Az Erdélyi Hagyományok Háza irodavezetőket keres a csíkszeredai, székelyudvarhelyi, marosvásárhelyi most alakuló területi irodáiba.” – áll az intézmény honlapján megjelent hirdetésben.

ehh allas

A gondosan leírt feltételek mögött viszont számos olyan információ rejlik, amit egy hírverésben nehéz közzétenni.

Az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány alakuló ülését Kolozsváron, 2019. október 18-án rendezték. Az új szervezet a Magyarországon működő Hagyományok Háza és az intézményen belül – a Kárpát-medencei feladatokat ellátó – Hagyományok Háza Hálózat stratégiai partnere, de önálló jogi személyként működik.

A másféléves Alapítvány egy országnyi terület, egymillió kétszázezer magyar hagyományőrző tevékenységének segítését vállalta fel. Tehette ezt azért, mert az idén húszesztendős Hagyományok Háza a Kárpát-medencében összegyűjtött tapasztalatából merítkezhet. Gyakran emlegetjük, hogy az utolsó órában vagyunk néphagyományaink tekintetében. Az elvesztegetett idő, a háború utáni diktatórikus évek után a mi vállunkon nyugszik a felelősség terhe. Ha nem élünk ezzel a lehetőséggel, ősi, nemzedékről, nemzedékre szálló kulturális tradíciót szakítunk meg, melynek következményei beláthatatlanok, vesztesei pedig a következő generációk lesznek. Erdélyben különösen felelősségteljes a feladat, hiszen az országrész az élő hagyományok kincsesbányája.

Kelemen László, a Hagyományok Háza főigazgatója, az új szervezet elnöke egy interjúban említi Erdélyről: „A fellelhető élő népművészetben is adott a ’nagyhatalmi’ státusza, például, ha csak a teljes magyar nyelvterület táncegyütteseinek repertoárját tekintjük, az erdélyiekhez köthető e tánckincs nyolcvan százaléka.”

E gondolatok jegyében állítja fel szervezetét az Erdélyi Hagyományok Háza. Elsőként három irodavezetői helyet hirdettek meg, de a következőkben még 25 álláshelyre várnak jelentkezőket (mint például kulturális szervező) a kolozsvári, marosvásárhelyi, székelyudvarhelyi és csíkszeredai területi irodáikba. A szakemberek felvételét megbízott külső HR-es segíti. Az Alapítvány elhivatott, jól szervező, menedzser-szemléletű szakemberek jelentkezésére számít, akiket nemcsak a munkához jutás motivál a jelentkezőlap kitöltésekor. A pályázó legyen otthon a múltban, de legyen nyitott a jövő felé is, hiszen a pandémia megmutatta, hogy napok alatt kellett átszervezni megszokott életünket. A felvételi procedúra, az új álláshelyek kiírása a weboldalon követhető.

Információk: http://ehh.ro/index.php/hu/rolunk/allasajanlataink


 TÁMOGATÓINK:  KIM logo color  nka 2023
Go to top