facebook   insta   yt color       

 

EHH csapat 2023 kisebb

 

Az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány célja és küldetése az erdélyi és a hagyományos kultúra részét képező letűnt, vagy eltűnőben lévő kisközösségi kultúra, a néphagyományok, népművészet és népi kultúra elemeinek megőrzése, életben tartása, élővé tétele, átörökítése, valamint visszajuttatása a ma és holnap kulturális közéletébe a teljes Erdély, Partium és Moldva területén.

Az alapítvány a budapesti Hagyományok Háza stratégiai partnere, amely vele együtt, de ugyanakkor önálló egységként működik. Területi irodáink működnek Nagyváradon, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Székelyudvarhelyen, Csíkszeredában és Sepsiszentgyörgyön. Központi irodánk Marosvásárhelyen található. Az alapítvány kilenctagú kuratóriumában az erdélyi hagyományápolás kiemelkedő személyiségei, valamint a Sapientia Alapítvány képviselői vesznek részt.

Szervezetünk 12 stratégiai partnerrel dolgozik együtt, regionális irodáinknak saját programjaik vannak, de a hat területi iroda más szervezetekkel közösen is megvalósít projekteket.


 TÁMOGATÓINK:  KIM logo color  nka 2023
Go to top