facebook   insta   yt color       

TÁMOGASD ALAPÍTVÁNYUNKAT!                                                                        

Képzések

Gyógynövény ismertető alkalmakat szervezünk 2024 február és április között. Meghívottunk Köllő Melinda gyógyszerész, gyógynövényszakértő.
Újabb szakmai továbbképzést szervezünk erdélyi citeraoktatóknak és citerát oktatni szándékozó citerásoknak.
Májusban egyedülálló eseményen vehetnek részt a kelmék festése, mintázása iránt érdeklődők. Vidák István magyar népművész, textilművész, nemezművész vezetésével egész hétvégés dúcos kelmenyomás képzést tartunk.
Májusban Nagy Mari Népművészet Mestere-díjas textil- és nemezművész vezetésével bőrrátéses nemeztáska készítő tanfolyamra kerül sor.
Csíkszeredában havonta várjuk a Népzenész Klubba az amatőr és profi népzenészeket, a népzene iránt érdeklődő felnőtt korosztályt. Március 29-én 19:00 órától kerül sor következő alkalmunkra, amelyen Kiskamoni-Szalay Kund Szatmár népzenéje címmel tart előadást.
A hagyomány éltetésének egyik eszköze lehet, ha minél többet és minél többen énekelünk, zenélünk.
Az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány csíkszeredai területi irodája, elismert oktatók bevonásával népének és népdaléneklő programot indított RENDHAGYÓ ÉNEKÓRA címmel.
Ha advent, máris szegfűszeg, fahéj, narancs, na meg mézeskalács illatos az otthonunk. Mi így szeretünk készülni az ünnepre, még akkor is, ha ennek hagyományosan nagy jelentőséget nem tulajdonítottak, csak kitették az asztalra a szép kisült kalácsokat a háziak és vendégek nagy örömére!

Népdaléneklő mesterkurzus programunk több megyére és helyszínre kiterjed, és több népdalénekes-oktató bevonásával valósul meg. Székelyudvarhelyen november 19-én Kászoniné Fejős Gabriella tart dallamértékelést, ízlésformáló udvarhelyszéki népdalokkal fognak foglalkozni a résztvevők.

Kásler Magda, a Maros Művészegyüttes vezető táncosa és szólistája tart Népdaléneklő mesterkurzust Szászrégenben és Szovátán november folyamán.
Ebben az évadaban is útjára indítottuk a Népzenész Klubot Csíkszeredában, az alkalmakra kéthetente szerdánként kerül sor.
 
„Al-fel Csík, Gyergyóval, Kászonnal egygyütt 2 város és 51 falukból áll (...) Szebb térséget nem is képzelhet az ember, mint a' millyent lát a' midőn a' Csíkba lépik. Az Havasok messsze el távoznak és az horizonnak legg tulsó részen elig látszik kék fejek.

Novemberi Rendhagyó énekóra alkalmunkon Nagy Noémi Krisztától tanulhatnak az érdeklődők magyarszováti népdalokat. Várjuk szeretettel november 7-én, szerdán 19:00 órától  mindazokat, gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

A hagyomány éltetésének egyik eszköze lehet, ha minél többet és minél többen énekelünk, zenélünk. Ezért csíkszeredai területi irodánk, elismert oktatók bevonásával népének és népdaléneklő programot indított RENDHAGYÓ ÉNEKÓRA címmel.

Népdaléneklő mesterkurzusaink folytatódnak 2022 őszén is. Kászonaltízben tartjuk a követkeő alkalmat csíkszeredai székhelyünk szervezésében,
Györfi Erzsébet népdalénekes-pedagógussal.
Hímző szakkört indítunk október 24-én. A 15 alkalmas, kéthetente tartott tanfolyamon 45 órában tanítjuk meg a hímzés alapjait. Közös találkozóinkon az érdekeltek betekinthetnek a hímzés rejtelmeibe, elmélyülhetsz szépségeiben. Az alkalmakat Ávrám Éva és Simó Ünige okleveles népi hímzők vezetik.
Alapítványunk a Nemzeti Kulturális Alap és a Halmos Béla Program támogatásával népdaléneklő meterkurzust indított.
Az eseménysorozat több időpontban, több helyszínen valósul meg neves népdalénekesek és hagyományörzők, nótafák bevonásával.
Növényi festés képzést szervezünk május utolsó hétvégéjén, ahol haladó szinten tanulhatnak az érdeklődők Vidák Istvántól.
A hagyomány éltetésének egyik eszköze lehet, ha minél többet és minél többen énekelünk, zenélünk.
Az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány csíkszeredai területi irodája, elismert oktatók bevonásával népének és népdaléneklő programot indít RENDHAGYÓ ÉNEKÓRA címmel.

 TÁMOGATÓINK:  KIM logo color  nka 2023
Go to top