facebook   insta   yt color       

TÁMOGASD ALAPÍTVÁNYUNKAT!                                                                        

Táborok

2023 nyarán harmadik alkalommal szervezzük meg a kovács táborunkat. 

Ismered azt a mesterembert, aki magának készíti a kalapácsokat, fogókat, vágókat? A tűz és a vas erejében hisz. Üllőt és fújtatót használ. Régen egy faluközösségben főként lópatkólással foglalkozott, de a céhekben tömörült legügyesebb mesterek gyertyatartókat, díszkorlátokat, kapukat készítettek.

Erdélyi népi játszóházvezetők találkozója

 

Szatmárnémeti, 2022.08.24-28.

Minden erdélyi kis- és nagytérségben működő kézműves civil szervezet egy-egy kézművesét továbbképzés céljából egy helyre gyűjtjük.

Bővebb információért kattintson a címre!

Az Erdélyi Hagyományok Háza vállalt feladatai közé tartozik a népi kézműves mesterségek támogatása, életben tartása, a tudásátadás biztosítása. Célunk a régi ritka mesterségek felkarolása, utódok nevelése, a legmagasabb szakmai színvonalon oktatás elérhetővé tétele. 2022 nyarán második alkalommal szervezzük meg a kovács táborunkat. 

Minden erdélyi kis- és nagytérségben működő kézműves civil szervezet egy-egy kézművesét továbbképzés céljából egy helyre gyűjtjük, hogy a közös gondolkodás mellett egy-egy mesterségben, témakörben mélyebb ismereteket szerezzünk.

Időpont: 2021.08.26-29.

Bővebb információért kattintson a címre!

Az Erdélyi Hagyományok Háza vállalt feladatai közé tartozik a népi kézműves mesterségek támogatása, életben tartása, a tudásátadás biztosítása. Célunk a régi ritka mesterségek felkarolása, utódok nevelése, a legmagasabb szakmai színvonalon oktatás elérhetővé tétele. Idén először fogjuk megszervezni a kovács táborunkat. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Időpont: 2021. július 1-4.

Bővebb információért kattintson a címre!


 TÁMOGATÓINK:  KIM logo color  nka 2023
Go to top