facebook   insta   yt color       

Örömmel jelentjük be, hogy idén is megszervezzük a Mikházi Hagyományok Háza Szabadegyetemet! Időpont: 2023. július 7-8.
A Nyárád-menti, Marosvásárhely közelében fekvő Mikháza az erdélyi kultúrának emblematikus helye. Lehet, hogy kevesen tudják, de a mikházi ferencesek rendfőnöke volt Kájoni János, a Cantionale Catholicum és a róla elnevezett Kódex szerzője. Itt, egyházi keretek között, a kolostorban indult el az iskolai oktatás, amelyet később Vásárhelyre helyeztek. Itt született Kacsó Sándor hírlapíró és Széllyes Sándor, a legendás Székely Népi Együttes vezéralakja.
Ezekhez a gyökerekhez térünk vissza a mikházi Hagyományok Háza Szabadegyetem megrendezésével, amely szándékaink szerint mindenki előtt nyitott, aki a hagyományátadás jó gyakorlatait akarja megismerni a nappali előadásokon, műhelymunkában. Ugyanakkor az esti műsorokra azokat is várjuk, akik egyszerűen akarnak egy jó előadást látni és jót mulatni a hajnalig tartó táncházban.
Idén július 7-8-án várjuk az érdeklődőket. A tapasztalatcserék és a gyakorlati foglalkozások ebben az évben a néphagyomány tovább örökítését, az oktatás témakört ölelik fel, így a jó gyakorlatok bemutatásában is erre a nagy témára összpontosítunk.

 

facebook page cover 01

 


 TÁMOGATÓINK:  KIM logo color  nka 2023
Go to top