facebook   insta   yt color       

TÁMOGASD ALAPÍTVÁNYUNKAT!                                                                        

Április 29-május 1. között Erdélyben turnézik a magyarországi Dalinda trió.  A cappella trió énekesnői – Nádasdy Fanni, Paár Julianna és Tímár Sára - mindannyian a magyar népzene elkötelezettjei. Zeneiségükben mégis arra törekednek, hogy a népdalokhoz szükséges hiteles, ösztönös éneklési stílust modern formában, több szólamban, érzékenyen átdolgozva vigyék színpadra.Dalaik közös emberi tapasztalatokról szólnak, hiszen a népdalaink a mindannyiunkat érintő, kollektív érzések, gondolatok hordozói. Önkifejezésünk legtisztább forrása.
A formáció gondolata 2015-ben született meg. Számos nép-és világzenei projekt élményéből, tapasztalatából, évek közös munkája során kristályosodott ki a Dalinda. A megalakulás óta két lemezt adtak ki, megfordultak a legnagyobb magyarországi koncerttermekben, külföldi fesztiválokon, 2020-ban pedig Indiában és a WOMEX-en is képviselték az folk a cappella műfaját. Átjárók című lemezük anyagával a Fitos Dezső Társulattal közösen készítettek zenés táncszínházi előadást.
Az aranytorkú énekesnők különleges előadására várjuk az érdeklődőket:

  • Marosvásárhelyen, április 29-én, hétfőn, 19 órától az EHHA székhelyén a Bartók Béla terembe
  • Csíkszeredában, április 30-án, kedden, 19 órától a Zengő Térbe
  • Kovásznán, május 1-jén, szerdán, 19 órától a Kovásznai Művelődési Központba

    Az eseményen fotó és filmfelvétel készülhet. Az eseményen való részvétellel beleegyezik, hogy az itt készült felvételeken szerepelhet, és az alapítvány ezeket kizárólag programjainak népszerűsítése céljából használhatja.

dalinda online plakat kisebb


 TÁMOGATÓINK:  KIM logo color  nka 2023
Go to top